"Hooandja" blog

Solaride purustas Hooandja rekordi

Kaks nädalat tagasi tegi Solaride'i meeskond seda taas: 2020. aastal tegid nad ühe parima Hooandja kampaania kogudes 21850 eurot ning nüüd sai see summa ületatud ja ületatud nii võimsalt, et löödi lausa Hooandja rekord! 435 toetaja abiga koguti 52870 eurot! Eelmine rekord kuulus pagarikojale "La Boulangerie" - nemad suutsid koguda aasta tagasi 44100 eurot.

Tänu edukale kampaaniale võib Eesti esindustiim hakata valmistuma päikeseautode maailmameistrivõistlusteks Bridgestone World Solar Challenge, mis toimuvad juba selle aasta oktoobris Austraalias. 

Loe edasi

Raul Oreškin: "Oluline on märgata ja tunnustada uusi algatusi."

Abielupaar Raul Oreškin ja Kaili Kask on hästi tuntud kõikidel Eesti kunstisõpradele. Koos on käivitatud Voronja galerii ja "tARTu" pood. Meil on ääretult hea meel, et Hooandjas on Raul ja Kaili teinud mitmeid edukaid kampaaniaid ning plaanis on luua uusi kampaaniaid ka tulevikus. Rääkisime Rauliga ja tundsime huvi, mida viimane aasta on toonud, miks muutus "tARTu" pood HAKI galeriiks ning veidi suhtlesime ka isiklikel teemadel.

Loe edasi

Paneme koos Vastseliina hüppama!

Hooandjas töötamise üks suurimaid rõõme on näha, kuidas täiesti tavalised inimesed loovad tühja koha peal asju, mis lähevad korda paljudele inimestele. Üks sellistest inimestest on Irene Sulger, kes paar aastat tagasi kolis pealinnast Lõuna-Eestisse ning soovib nüüd luua Vastseliinas võimaluse harrastada uudset tervisespordi ala - jumpingut. Irene kampaania on olnud väga edukas ja seda on toetanud hetkel juba peaaegu 100 inimest! Julgustame ka sind toetama seda kampaaniat!

Loe edasi

Üle 30 mängu valmis ja lõppu ei paista

Meelis Looveer on üks Eesti edukamaid lauamängude disainereid. Esimese mängu tegi 14 aastat tagasi ja selle ajaga on ta loonud üle 30 mängu, millest nii mõnigi on jõudnud välisriikide poelettidele. 

Hetkel on Hooandjas Meelise kõige uuem mäng "Ehita linnus". Rääkisime Meelisega, kuidas ta mänge loob, mitu mängu tal kodus on ning mis mäng see "Ehita linnus" on.

Loe edasi

Hooandja - hea viis leida üles sõbrad-tuttavad

Pilvi Karu on õpetanud laulmist juba kakskümmend aastat. Lisaks korraldab ta juba kümnendat korda üleriigilist noorte lauljate konkursi Solistica. Selle kõige kõrvalt palju vaba aega ei jää, kuid koroonast tingitud olukord tekitas järsku vaba aega ja Pilvi veetis seda luulet lugedes. See omakorda viis musitseerimiseni ja pikapeale tekkis mõte teha plaat

Loe edasi

"Rehepapp" kui teejuht koomiksimaailma

Koomiksikunstnik Veiko Tammjärv on Hooandjas juba teist korda: aasta tagasi kogus ta raha graafilise novelli "Hukkunud alpinisti hotell" trükikuludeks. Seekord on valminud koomiksiraamat "Rehepapp", mis põhineb Andrus Kivirähki samanimelisel romaanil. 

Loe edasi

Töötame selle nimel, et igal loomal oleks kodu

Sügis on käes ja see tähendab, et peagi on käes kalendri soetamise aeg. Miks ei võiks see kalender teha ka ühe väikese heateo? Varjupaikade MTÜ on taas Hooandjas, et koguda raha heategevuskalendri jaoks ja seda lausa seitsmendat korda! Küsisime Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuhi Anni Anete Mõisamaa käest, mida see kalender aitab teha ja kuidas üldse loomade varjupaikadel hetkel läheb.
 

Loe edasi

Kui sul on unistused, siis leia võimalused need ellu viia

Tänapäeval kirjutavad paljud lapsevanemad oma lapsele ise raamatu. Ja miks mitte? See on väga isiklik kingitus lapsevanemalt oma lapsele ning kui raamat on hea, ilus ja huvitav, siis on sellel palju lugejaid.

Raamatu avaldamine on tänapäeval kõvasti lihtsam, kui vanasti. Trükikojad teevad hea meelega koostööd ka nö üheinimese kirjastustega ning raamatu aitavad valmis teha vabakutselised kunstnikud, toimetajad ja küljendajad. Paraku pole raamatu avaldamine väga odav ning kui endal raha napib, siis on võimalus saada raamatu avaldamiseks rahastus ühisrahastusplatvormi kaudu.

Loe edasi

Taevased lood sügiseses Haapsalus

Tiiu Randmann-Mihkla on tegelenud loominguga terve oma elu. Lisaks on ta pikki aastaid olnud ka Haapsalus õpetaja ning huvikooli kunstiringide juhendaja. Viimastel aastatel on Tiiu rohkem keskendunud oma loomingule ja kavatseb novembris avada järjekordse isiknäituse. Nagu tal kombeks on saanud, ilmub koos näitusega ka raamat - seekord luuleraamat, nimega "Taevased lood".
 

Loe edasi

Mul oli unistus, et kunagi kirjutan lasteraamatu

Terje Homutov Giannikoul oli unistus, et ta kirjutab kunagi lasteraamatu. Hooandja platvorm võimaldas selle unistuse ellu viia. Terje kampaanial oli mitu eesmärki ja tal õnnestus saavutada kõik seatud eesmärgid ning koguda üle 4000 euro!

Rääkisime Terjega, kuidas tekkis idee kirjutada lasteraamat "Õnnelooma seiklused", kas joonistamisoskusi saab täiendada raamatu loomise käigus, mis keeltes raamat ilmub ning kuidas saab siduda oma kampaania heategevusega. Vaata täpsemalt videointervjuust:

Loe edasi

Pages