;

Näitus "Vabaduse kõla! Eesti levimuusika lugu"Пользователь  Risto Lehiste проект в категории Музыка

2015. aastal ühendasid Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum ning Eesti muusikud oma jõud ning alustasid Eesti levimuusika ajaloo kogumiskampaaniat eesmärgiga teha 2018. aasta kevadel Eesti Vabariigile 100. juubeliks väärikas kingitus. Selleks kingituseks on Eesti levimuusika ajaloo näitus ning Eesti Muusika Kuulsuste Koda.

Hooandja kampaania eesmärgiks on koguda raha näituse tootmiseks, et tulemuseks oleks Eesti muusika vääriline ekspositsioon. Kõik annetustest muuseumile laekunud raha läheb ainult näituse tootmiskulude katmiseks. Nii nagu Eesti muusikud oma videos meie ettevõtmisele toetuse annavad, nii võite ka Teie anda oma panuse sellesse ainulaadsesse ettevõtmisesse. Kunagi varem ei ole Eesti levimuusika ajalugu korraga eksponeeritud, nüüd on meil võimalus see üheskoos ära teha.
 

Eesti levimuusika "kaleidoskoop"

Ligi kaks aastat oleme kogunud Eesti muusikutelt esemeid, pille, noote, fotosid. Kuulsuste Koda on korraldanud kohtumisõhtuid, et jäädvustada Eesti muusika tegijate meenutusi ning saada neilt mõni haruldane ese näitusel eksponeerimiseks. Meil on Raimond Valgre pala "Muinaslugu muusikas" originaalkäsikiri, Tõnis Mägi kostüüm Muusik Seif ajast, Anne Veski Sopoti kleit, Mihkel Raua kaabu, Valter Ojakääru saksofon, Uno Loobi ja Heini Vaikmaa kitarrid, Eesti kõige esimene süntesaator Varioola, Henry Laksi kannelkitarr, Heino Kalmo loodud elektriorel Retakord ja paljud muud huvitavad eksponaadid, mis ootavad muusikahuvilisi.
 

Raimond Valgre laulu „Muinaslugu muusikas“ originaalkäsikiri.
 

Ise tehtud elektrikitarr.
 


 

Anne Veski Sopoti kleit ja foto Sopoti lauluvõistluselt 1984.
 


 

Tõnis Mägi esinemiskostüüm ja esimene kontsert ansambliga Muusik Seif, 5. sept 1981.
 

EMKK Kohtumisõhtu Raud & Saller, 25. jaanuar 2017.
 

Ivo Linna ja Tõnis Mägi EMKK kohtumisõhtul, 2. mai 2016

Näitus "Vabaduse kõla! Eesti levimuusika lugu" annab edasi Eesti rahva, kultuuri, aga eelkõige muusika lugu, mis algas kahe sõja vahel. Eesti muusika on seotud riigi enda värvika ajalooga, teinud läbi kõik kerged ja rasked ajad. Popmuusika alustas peamiselt tantsuks ja meelahutuseks mängivate jazzansamblite ning 78-kordsete plaatide staaridega, käis läbi põrandaaluse jazzi-perioodi, toetas biitmuusika tõusu, puges läbi Horoskoobi Eesti rahva südamesse, sai korduvalt eluaegseid esinemiskeelde ning lõpuks tõi Eestile tagasi iseseisvuse.

Näitus jutustab seda edulugu läbi kõige olulisemate inimeste, ansamblite, heliloojate, sündmuste, mis kokku moodustavad Eesti Muusika Kuulsuste Koja - mille eesmärgiks on meie levimuusika kultuuripärandi hoidmine ja edasiandmine tulevastele põlvedele.
 

Eesti Muusika Kuulsuste Koja logo, disainer - Mauno Meesit

2018. aasta kevadel, 3. mail avatakse näitus renoveeritud Eesti Ajaloomuuseumi Maarjamäe kompleksi näitusetallis. Selle näituse kujundajateks on muusik ja disainer Mauno Meesit koos meeskonnaga.

Oma senises tegevuses oleme saanud paljudelt inimestelt tuge ja eksponaate ja me oleme neile äärmiselt tänulikud. Kui ka Teie osalete meie ettevõtmises ning toetate näituse rajamist, siis kutsume Teid kõige erilisematele muusikasündmustele Eesti ajaloos:
- Eesti Muusika Kuulsuste Koja suurkontserdile "Üks laul", mis toimub 19. jaanuaril Nordea Kontserdimajas. Sellel võimsal kontserdil astuvad üles kümned kõige paremad Eesti lauljad, kes kõik kingivad näituse rajamiseks ühe oma lauludest.
- Näituse avamisele ja tänukontserdile Maarjamäel, 3. mail 2018.
- Kõige suurematele toetajatele on tänutäheks nende nimed näituse avaseinal.

Meie tegemiste kohta leiab infot: www.kuulsustekoda.ee, www.facebook.com/kuulsustekoda

Eesti muusika on väärt seda näitust ja teie hooandmist!
 

Tõnu Talivee foto festivalilt Rock Summer 88.
 

Tartu Muusikapäevade kontsert „Muusikud rahu heaks“ :).

Publik 1989. aasta Tartu muusikapäevadel.

  • 38 supporters
  • 1185€собрано от запланированных 10000€

Закончился

Проект не был поддержан и был закрыт 01.Dec.2017

Related projects

Релиз дебютного альбома modern hardcore группы "Divine Triumph"

  • 4%собрано
  • 30€поддержано
  • 34 дней осталось