"Hooandja" blog

Paneme koos Vastseliina hüppama!

Hooandjas töötamise üks suurimaid rõõme on näha, kuidas täiesti tavalised inimesed loovad tühja koha peal asju, mis lähevad korda paljudele inimestele. Üks sellistest inimestest on Irene Sulger, kes paar aastat tagasi kolis pealinnast Lõuna-Eestisse ning soovib nüüd luua Vastseliinas võimaluse harrastada uudset tervisespordi ala - jumpingut. Irene kampaania on olnud väga edukas ja seda on toetanud hetkel juba peaaegu 100 inimest! Julgustame ka sind toetama seda kampaaniat!
 
Küsisime Irenelt nii elust Lõuna-Eestis kui ka jumpingust.
 
1. Irene, kolisid kaks aastat tagasi pealinnast Vastseliinasse. Kuidas sulle Lõuna-Eesti elu meeldib? Kas mõni asi on eriti tore ja kas tunned ka millestki puudust?
Lõuna-Eesti elu meeldib mulle väga. Olen eluaeg elanud kahetoalises korteris ja Mustamäel. Siia maale jõudes sai kiiresti selgeks, et see on see, millest kaua aega puudust olen tundnud. Kaunis loodus, rohkelt tiike, järvesid, kurvilisi teid, mis alguses tundusid veidi harjumatud. Naudin rahulikku maanteesõitu, jalgsimatku ja linnulaulu ning seda, et mul on oma aed, kus ma kohe näpud mulda sain ja lilli kasvatama suure hooga hakkasin. Puudust tunnen sõpradest, kes Tallinnasse jäid, kuid siiski püüame leida üksteisele aega ja aeg ajalt kohtuda.
 
2. Soovid hooandjate abiga hakata pakkuma Vastseliinas jumpingu treenimisvõimalust. Räägi veidi sellest alast - mis see on, kellele see sobib ja keda ootad trenni? Kas jumping eeldab ka mingit ettevalmistust või võib seda harrastada ka inimene, kes pole varem eriti sporti teinud?
Jumping® on lõbus ja efektiivne rühmatreening professionaalsetel minibatuutidel. Treening on kombineeritud kardiost ja lihastreeningust, mistõttu on ka intensiivsus läbi treeningu vahelduv. See tähendab, et aeglased ja kiired, raskemad ja kergemad harjutused on vaheldumisi ning treening sobib igaühele, kuna oma tempot jms saab individuaalselt korrigeerida.
 
Muusikaline kava on vahelduv, seega ei teki rutiini. Trenn sobilik nii meestele kui naistele igas vanuses. Esialgu ootangi trenni täiskasvanuid, kellele meeldib hea tempokas muusika, ennast argipäevast välja lülitada ja heas mõttes lihtsalt hullu panna! Lähitulevikus plaaniks huvi korral lisada juurde ka treeningud noortele.
 
Ettevalmistus vajadus antud treeninguks puudub, seega sobib ka inimesele, kes pole kunagi varem sporti teinud. Vajalik on vaid tahe, pudel vett, rätik ja tossud! Treening ei sobi vaid rasedatele.
 
3. Mis on selle ala plussid võrreldes teiste tervisespordi aladega?
Eelnev sportlik taust ei ole vajalik ega oluline. Jumping on kolm korda efektiivsem kui jooksmine.
 
4. Kui kampaania osutub edukaks, siis kuna ja kus trenniga alustad?
Kampaania osutub loodetavasti edukaks, teen selle nimel kõik, mis teha annab. Treeningutega saab alustada kohe, kui batuudid saabuvad. Orienteeruvalt märtsi alguses, olenevalt tarnest, sest batuudid saabuvad Tsehhist.
 
5. Praeguseks on kampaaniat toetanud juba üle 90 inimese, mis on hea tulemus. Mida ütleksid nendele inimestele, kes pole veel jõudnud hoogu anda?
Piiriäärsed elanikud ootavad pikisilmi uut ja kaasaegsemat trenni ja eriti tore on just see, et saaks käia trennis oma kodu lähedal. Kui teil on võimalus hoogu anda, siis oleksin selle eest väga tänulik ja ootan tänutäheks trenni!  Julgustan ka firmasid õlga alla panema, saame näiteks tervele kollektiivile eritrenni pakkuda!