"Hooandja" blog

Võtame kokku 2021. aasta

Eelmine aasta oli Hooandja jaoks edukas. See oli edukas ka meie autorite jaoks. Lõime numbrid kokku ja tahame nüüd jagada neid ka teiega.

Kokku oli Hooandjas 253 kampaaniat ja 212 neist olid edukad. See tähendab, et peaaegu 84% kõikidest kampaaniatest suutsid koguda rahalise eesmärgi. See on väga oluline number nii meie kui ka autorite jaoks ning see näitab, et kuigi Hooandjasse kampaania ülespanek ei garanteeri automaatselt selle edukust, on siiski autoril väga hea võiduvõimalus.

Kokku koguti ulmelised 972 775 eurot ning tehti 24 454 toetust! Päriselt ka? Jaa!

Valdav enamus autoreid esitas Hooandjasse ühe kampaania, aga meil oli kaks autorit, kes tulid aasta jooksul välja kahe kampaaniaga ja üks eriti aktiivne autor, kes pani üles lausa kolm kampaaniat!

Enamus (üle 73%) autoritest tegid oma esimese Hooandja kampaania, kuid oli palju ka neid, kelle jaoks oli see teine (13,94%), kolmas (4,81%), neljas (2,88%), viies (3,36%) või lausa kuues või seitsmes kampaania.

Aga kes need on, kes koguvad raha Hooandja abil? Tuleb välja, et enamus - peaaegu 4/5 - on eraisikud, kellest omakorda 64,53% on naised. See statistika kinnitab taas teadmist, et Eesti naised on ettevõtlikud, tublid ja andekad!

Asetades kampaaniate arvu Eesti kaardile saame teada, et lisaks Tallinnale (38,68%), Harjumaale (5,19%) ja Tartumaale (14,15%) on kõva tegija ka Viljandimaa - sellest tublist maakonnast tuli üle 7% eelmise aasta kõikidest kampaaniatest!

Kuude lõikes sai rahastatud enim kampaaniaid juunis ja detsembris.

Enim koguti raha mais, juunis ja detsembris. 

Ning meie kokkuvõtte lõppu - mis otstarbeks Hooandjas raha üldse kogutakse? Nagu oligi arvata, on esikohal "Trükis" (30,67%) ehk siis enamasti erinevad raamatud. Hooandja abil on valminud nii proosat, luulet kui ka õpikuid. Teisel kohal on "Muusika" (23,12%) - Hooandjas sai rahastuse 49 muusikaga seotud kampaaniat, enamasti plaadid. Kolmandale kohale jõudis "Kodanikualgatus" (12,26%) - rõõm on tõdeda, et see valdkond on Hooandjas hästi esindatud ja jagub ka toetajaid, kes aitavad neid projekte ellu viia. 

Vaatamata koroonale oli see ilus aasta, täis energiat, lootust ja teotahet ning need aitasid realiseerida 208 autori ideid ja unistusi!