"Öised pisarad ja valgus" luulekogu väljaandmineUser's  Elisabeth Eelmäe project in the category Print

Minu nimi on Elliot Eelmäe. Olen Tartu Waldorfgümnaasiumi õpilane ja annan välja oma aastatöö raames luulekogu. Luuletused läbivad selliseid teemasid nagu suhted, eneseareng ja armastus.
 

Kuidas luuletused valmisid?

See oli juba aastaid tagasi, kui jõudsin järeldusele, et olen ka nendele inimestele andnud endast kõik, kellel olid halvad kavatsused või toksilised käitumismustrid. Nad olid minu headust ja abivalmidust ärakasutanud. Lisaks proovisin aidata ka neid, kes ei olnud nõus isegi enda hirmudele otsa vaatama. Kõige selle tulemuna sain suure pettumuse ja valu, millest arenesid luuletused. Nendes kirjeldasin oma läbielamisi ja emotsioone ning läbi luule jõudsin ka lahendusteni.

Oma elus teen üsna tihti analüüsi enda kohta, eriti kui mul tekib inimestega probleeme või lahkarvamusi. See annab mulle võimaluse minna läbi enda hirmudest ja õppida vigadest. Tavaliselt kui võtan puhkuse, et vaadata endasse, siis hakkan kirjutama. Mulle väga meeldivad erinevad loovkirjutamisega seotud harjutused. Näiteks kui 10 minutit ilma mõtlemata mingit juttu kirjutan, siis tuleb alati minust välja midagi uut, millest ma kas varem ei teadnud või millele polnud ma varasemalt nii palju keskendunud. Kirjutamisega jõuan kõige lihtsamaini selle valu/probleemini, mis mind kõige rohkem häirib. Kui olen selleni jõudnud, siis on mul juba kergem, sest ma pole siis enam nii segaduses ja kõik see valu oleks justkui paberile voolanud.

Just nendest paljudest tekstidest ja luuleridadest, mida olen kirjutanud siiani sahtlisse 4 aastat, olengi kokku pannud raamatu "Öised pisarad ja valgus".
 


 

Täpsemalt raamatust:

Luulekogu räägib minu kogemustest erinevate inimestega, millest olen väga palju õppinud. Iga luuletus on seotud konkreetse inimesega, kirjutan lahti kogu toimuva: probleemi, lahenduse ja toon välja ka emotsioonid.

Raamatus selgub, et läbi keeruliste suhete õppisin ma kõige rohkem ennast tundma, enda eest seisma ja seadma suhetes piire oma heaoluks.

Luulekogumik tuleb pehmekaaneline ja A5 suuruses. Illustratsioonid ja kaanekujunduse olen teinud ise.
 

Luulekogu eesmärk:

Oma luulekoguga soovin aidata inimesi, kes on oma elus teadmatuses, kuidas edasi minna. Olen ise palju läbi elanud ja põiminud need kogemused luulekogusse ning toonud välja võimalused nende lahendusteks. Minu tutvusringkonnas on paljud saanud abi nendest luuletustest. Nad on samastanud ennast minu luuleridadega ja saanud selgust oma elus. Suuremas mahus luulekogu väljaandmine annab mulle võimaluse jõuda enam kui 500 inimeseni.
 

Rahaline eesmärk:

  • 520 eurot - Katan osaliselt trükkimisega seotud kulud.
  • 890 eurot - Katan kõik trükkimisega seotud kulud ja raamatu küljendus- ja kujunduskulud.
  • 1110 eurot - Katan kõik trükkimisega seotud kulud ja turunduskulud, et raamat jõuaks läbi reklaami enam kui 500 inimeseni.


Vaata lisaks:

https://www.instagram.com/luuleraamat/
 

  • 6 backers
  • 520€raised of 890€ goal

Successful project

This project was funded on 30.May.2023