RuhnuRahu 2018, Eesti väikseim festivalUser's  Martin Aadamsoo project in the category Events

RuhnuRahu on Eesti väikseim festival, mis toimub 17-18. augustil neljandat korda. Festival on Eesti eraldatuima paiga - Ruhnu saare - aasta tippsündmus, mis toob väiksusele vaatamata kokku parimad artistid. RuhnuRahul on üles astunud Vaiko Eplik, Kadri Voorand, Mick Pedaja, Mari Kalkun, Puuluup, Efterklang, Aparaat, VAT Teater ja Kinoteater, kunstnikud Peeter Laurits, August Künnapu, Aarne Maasik ja Heiki Leis, filmitegija Veiko Õunpuu ja teised. Enamus meie artistidest astuvad üles ilma rahata, et toetada Ruhnu saart ja selle tibatillukest kogukonda.
 
 

 
 
Tänavu on meie eklektilises kavas Kosmikud, Ennu Ratta luuletisko, Curly Strings, Lauri Saatpalu ja Peeter Rebane, Tintura, dokfilm „Ahto“, Mihkel Ilusa kunstinäitus, ratastega Ruhnu Rahutuur, Karoliina Kreintaali ja Merike Paberitsi kirikukontsert ja kõvasti Ruhnu saart ennast.
 
 

 
 
100 osalejaga festivali korraldamine Eesti kõige kaugemas otsas kõige paremate artistidega on pehmelt öeldes keeruline. Laeva ja lennukiga on vaja kohale tuua ja majutada ning toitlustada artistid, tellida heli- ja valgustehnika ja hoida kogu seltskond kaugel saarel terve ja rõõmsana. Ilma Hooandja toetajate abita on see veel keerulisem. Kui Sa aitad meid, on tõenäosus, et RuhnuRahu ka järgmisel aastal toimuks oluliselt suurem. Aga toimuma ta peab, sest ka Eesti kõige kaugemas nurgas peab saama Eesti kõige paremat kraami, nui neljaks.