Must Kast 5: rattad alla!User's  Kaarel Targo project in the category Theatre

Mina olen Must Kast – Tartu projektiteater, kes tähistab märtsis oma viiendat sünnipäeva. Esimeseks peaaegu ümmarguseks tähtpäevaks tahaksin väga osta endale päris oma teatribussi. 

Minu neljanda hooaja avapiknik Tartu Ülikooli botaanikaaias. Foto - M. Viigimaa 
 

Senise elu jooksul olen publiku ette toonud juba üle kahekümne esietenduse, millest vahest kõige suuremat tunnustust on saanud laste- ja noortelavastused. Tartu on olnud minu kodu, kuid olen üsna palju jõudnud külla ka oma sõpradele teistes suuremates ja väiksemates asulates. Nii on tuuridel käinud näiteks koolikiusamisest kõnelev „Jõud“, sõltuvuse-teemaline „5 grammi sisemist rahu“, keeleülene lastelavastus „Õhupallid“, must komöödia „Peks mõisatallis“ ning inimese ja keskkonna suhteid lahkav „Prohvet“. 

Hetk noortelavastusest “Jõud”. Foto - M. Savik 
 

Positiivne tagasiside kõigilt neilt, kellele väljasõidud minu juurde Tartusse keerukad oleksid, on mind innustanud aina rohkem külalisetendusi planeerima. Sellepärast tahaksingi endale sünnipäevaks teatribussi, millega jõuda võimalikult paljudesse paikadesse, kus minu uued ja vanad sõbrad teatriimesid ootavad. Lisaks väljasõitudele hõlbustaks buss kindlasti ka minu igapäevatööd Tartu-siseselt. 

Hetk komöödiast “Peks mõisatallis”. Foto - Ekvilibrist 
 

Minu vajadustele vastava bussi hinnaklass algab umbes 10 000 eurost. Selle juures on esmatähtsad töökindlus ning suur ja ligipääsetav kaubaruum. Sinu toetus läheb ühemõtteliselt bussi ostmise fondi.

Olen ennast juba viis aastat iseloomustanud nende sõnadega, millele ikka veel alla kirjutan:

Lavatüübina on must kast midagi sellist, mis on avatud kõigile võimalustele ja kus teatriime võib juhtuda millest iganes. Teatrina Must Kast just sellesse usubki – vormipiiranguteta maagia sündi. Teatrisse, mis ei manifesteeri end sõnades, vaid tegudes; teatrisse, mis kasvab koos oma publikuga; teatrisse, mis kunstilisi allahindlusi tegemata võib kõnetada igaüht. 

Hetk tragöödiast “Caligula”. Foto - G. Liivamägi 
 

Ma usun, et teen head teatrit ning hea teater peaks olema kättesaadav kõigile, olenemata asukohast!

Samuti usun, et Sina, hea Hooandja, väärid hea teatri levitamise eest väga erilisi kingitusi. Kindlasti leiad parempoolsest valikust midagi sobivat endale või oma sõbrale. Kingitused jõuavad Sinuni üsna peatselt pärast minu projekti edukat lõppu :) 

Hetk suvelavastusest “Mowgli”. Foto - G. Liivamägi 
 

Aitäh, Teater Vanemuine, Rakvere Teater, Rahvusooper Estonia, TEMUFI ja Endla Teater, kes toetasid minu projekti enda lavastuste piletitega!

  • 254 backers
  • 9844.22€raised of 9500€ goal

Successful project

This project was funded on 14.Mar.2019