Jaana Eskori heliplaat „Armastus“User's  Jaana Eskor project in the category Music

Juba lapsena laulsin soololaule nii kohalikus külaansamblis „Karukell“ kui ka Koigi kooli kooris, esinesin küla pidudel ja kontserditel. Muusikapisik on seega juba varakult minu sees. Väiksena kirjutasin ka luuletusi, millest mõned ilmusid tolleaegsetes laste ajakirjades. Edasi kulges mu eluseiklus nii, et neid oskusi ei kasutanud ja need ununesid, kuni aastani 1997, mil ühes Hispaania kristlikus keskuses kogesin pattude andestust ja hinge päästet läbi Jeesuse Kristuse, leidsin rahu Jumalaga, kes hakkas mu elu juhtima õiges suunas. Hakkasin Hispaanias elades ja töötades õppima kitarrimängu ja jälle laulma, samuti luuletusi kirjutama. 1998 a. õppisin Kesk-Soomes soomlastega Keuruu Iso Kirja Piiblikoolis ja meie kursusest (ligi 80 inimest) moodustati koor, kellega koos reisisime üle Soome 14-s erinevas kohas ja viisime läbi kontsert-jumalateenistuse. Minul ainsa eestlasena oli seal soololaul „Kaunein laulu“, mida iga kord suure koori ees esitama pidin. Kursuse lõpus lindistati ka heliplaat „Elämän voima“- see oli minu elu esimene plaadi lindistamise kogemus. 


 

Aastal 2000 tulin Hispaaniast Eestisse ja 4 aasta jooksul praktiseerisin laulmist ja kitarrimängu Türi Kristliku Misjonikoguduse jumalateenistustel, kontserditel ja heategevuslikel üritustel: külades, vanadekodus, lastekodus, suurtel lasteüritustel jne. Aastal 2002 andis Jumal mulle esimese laulu: nii viisi kui ka sõnad. Seejärel olen saanud erinevates eluolukordades mitukümmend laulu, millest aastal 2014 lindistasin autoriplaadi „Lootus“, millel 15 oma laulu. Pillid mängisid sisse Daniel Reinaru (bändist „Crux“, „Reinaru vennad“), ansambel Trio Comodo (koosseisus 3 venda: Hendrik, Priidik ja Edward Soon), Jakob Vardja teeb „beat-box“-i ühes loos; Hannes Nõlvak ja Tomi Nikki. Peale plaadi väljaandmist olen reisinud üle Eesti ja läbi viinud üle 60-s erinevas kohas ja koguduses kontsert-jumalateenistuse. Laulud on vaimuliku sisuga ja kosutavad kuulaja vaimu ja hinge. 

 

Mitmed on küsinud, millal ilmub mu järgmine ehk teine heliplaat ja siin ongi hea uudis – plaat on tulekul, kuid ilmumiseks vajab teie hooandmist! Mitmed laulud sel plaadil on sündinud läbi isikliku valu ja raskuste Jumalat otsides. Mõned laulud on tõlgitud hispaania keelest ja 2 laulu on teise autori poolt kirjutatud. Kokku tuleb plaadile 14 lugu. Paljudel lugudel mängib pillid sisse Daniel Reinaru, mõnes loos mängib viiulit Eivin Toodo ja üks minu lugu kõlab lastekoor „Juhhei!“ esituses, kellega praegu lugu õpime ja peagi salvestame. Plaadile tulevate lugude läbivaks teemaks on armastus – inimese ja Jumala armastus, armastuse erinevad küljed ja kahesuunaline kõnetus – inimeselt Jumalale ja Jumalalt inimesele; inimese armastuse puudulikkus, kuid Jumala armastuse täiuslikkus ja abi. Muusikastiiliks endiselt valdavalt „pop-rock“.

Mitmed laulud on lindistatud, kuid edasiseks lindistuseks ja plaadi väljaandmiseks olen tänulik teie hooandmise eest! Kui te agarasti hoogu annate ja see projekt õnnestub, saab plaat ilmuda loodetavasti selle aasta sügisel! Tublidele toetajatele ja hooandjatele on tänutäheks kingitused, aga suurim tasu toetuse eest saab olema Taevaisalt!


Mõned näidised plaadilt „Lootus“:

https://youtu.be/xxOdgpdO1Bc

https://youtu.be/JDGLqJYr7XE

https://youtu.be/JqVnvmtUNpM

või siis plaadi „Lootus“ treiler: https://youtu.be/a8zD2SbAyPQ


Mõned plaadile „Armastus“ tulevad laulud:

https://drive.google.com/file/d/1dPpZBCPC2QMvrIMm5ICLY9ehZx4Lgyu6/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1Bve04qw2_ifzVGsXtC48RQKdQPRFfFja/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/18_1vjvpmNAzDA80QygWIt2xhNzzuK9dW/view?usp=sharing 

Related projects

Release of a modern hardcore band debut album "Divine Triumph"

  • 4%raised
  • 30€pledged
  • 34 days to go

New album "ööLooD" by Leana.island & Kulno Malva

  • 52%raised
  • 2580€pledged
  • 39 days to go