IDA RaadioUser's  IDA Raadio project in the category Meedia

IDA Raadio alustas Telliskivi Loomelinnakus sinises merekonteineris 1. mail 2018.

Tänaseks toimetab IDAs ligikaudu 200 saatejuhti, kes on aktiivsed tegijad Eesti muusika- ja kultuuriväljal.

IDA peamine eesmärk on pakkuda saatejuhtidele platvormi, kus oma mõtteid ning enda ja teiste loomingut vabalt tutvustada.

IDA Raadio programm on mitmekesine ning ei piiritle end žanritega, keskendudes vaheldusrikkusele – kantrist ja klassikalisest muusikast läbi jazzi ja raske rocki moodsa elektroonilise klubimuusikani. Eetris on ka regulaarsed vestlussaated keskkonnast, ühiskonnast, avalikust ruumist, poliitikast, kunstist, muusikast ning muust rohkem ja vähem olulisest. Väliskülalised nii muusika- kui vestlussaadetes on IDA kavas tavaline nähtus. IDA Raadio saatejuhtide ja kuraatorite hulka kuuluvad teiste seas Reet Aus, Kino Sõprus, Kaarel Valter, Kanuti Gildi Saal, Hannaliisa Uusma, EKKM, Aivar Tõnso, raamatupood Puänt ning paljud teised uued ja vanad tegijad.
 


 

Lisaks saatejuhtidele annavad raadiole igapäevaselt suure panuse produtsendid, kes pakuvad saatejuhtidele ja nende külalistele tehnilist tuge, hoiavad stuudiot korras, salvestavad ja arhiveerivad saateid ning haldavad sotsiaalmeediat.

Online-raadio vedamise kõrval tegeleb IDA ka muusikasündmuste ning heliresidentuuride korraldamisega. Esimene heliresidentuur koostöös Narva kunstiresidentuuriga toimus käesoleva aasta septembris, mille raames Maarja Nuut ja Ameerika päritolu muusik Sun Araw salvestasid 10-päeva Narvas koos muusikat.

Rahvusvaheliselt on linna südames asuv kogukonna raadio järjest populaarsem nähtus, Baltikumis ja Põhjamaades on IDA pigem erand. See tähendab muuhulgas ka seda, et IDA Raadio eestvedajad, produtsendid ja saatejuhid tegutsevad täieliku vabatahtlikkuse alusel. Kulusid on IDA Raadiol igakuiselt mitme tuhande euro jagu: tehnika liising, turvafirma, autorite ühing, vesi ja internet, erinevate salvestamise- ja arhiveerimistarkvarade litsentsitasud, disain jne.

Eesmärgiks seatud summaga saab IDA Raadio tegutseda pool aastat, mis on piisav aeg, et välja töötada finantsplaan edasiseks.

Palume IDA Raadiot toetada kui nõustud, et selline kindlat ajastut ning teatud osa kultuurist defineeriv nähtus rikastab Eesti ühiskonda.

IDA Raadio tänab:
Dmitri Lobanov
Frank-Leander Sapego
Freddy-Alder Saunanen
Jaan Sarapuu
Janar Aronija

Kõiki saatejuhte, produtsente, kaasamõtlejaid ja klipis osalenuid!