Siiri Siimeri lastelaulud "Kõik, mis juhtub ja ei juhtu"User's  siiri siimer project in the category Music

Siiri: "Tõeline Helilooming on vähemalt minu jaoks küllalt üksildane tegevus, ma olen vist liiga seltskondlik inimene ja seega pikki perioode heliloojana välja ei kannataks. Seetõttu ei pea ma ka ennast kindlasti mitte heliloojaks, vaid laulukirjutajaks. Need laulud tulid minu juurde inspireerituna laulude tekstidest ja juba varajases nooruses ning muusika süvaõpingu ajal - sel ajal oli maailm hoopis teistsugune, muusika kirjutamine kerge ja helge, ja sellistena tahan neid laule jagada ka Eesti lastega ja lastemeelsetega kogu maailmas."

Siiri Siimer on lõpetanud 1983 aastal Otsakooli ja 1994 aastal konservatooriumi pianistina. Muusika on saatnud teda alates noorest east kogu elu: ta on õppinud muusikat, tegutsenud managerina, muusikakooli juhina, muusikanõunikuna ja muusika-agendina, teinud laule ja "ka muud muusikategemisi veidi edendavat kirjatööd" ning praegu algatab koos mõttekaaslastega Rahvusvahelist noorte (väga noorte, 10-20) Klassikalise Muusika Festivali KRATT.

Siiri: "Kunagi mõtlesin, et neid laule võiksid laulda minu tütar Ristin ja Ott, kes siis olid mõlemad alles lapsed ja mängukaaslased, nüüd laulavad plaadil teiste seas hoopis minu noorem poeg Roman ja ikkagi Ott, nüüd juba küpse muusikuna. Mul on eriti hea meel, et kõik kaaslased ja sõbrad, keda olen palunud musitseerima, on kohe nõus olnud, ja nii koosnebki ka saateansambel uskumatult suurest hulgast fantastilistest ja tuntud muusikutest. Rääkimata Estonia poistekoorist, kes praegu harjutavad kolme minu laulu suure innuga ja loodetavasti säravate silmadega."

Anname välja Siiri Siimeri 15 lastelaulu kolmes vormis:

  • noodiraamatu (laulud klaverisaatega ja akordimärkidega)
  • CD-l lauludena
  • samal CD-l saatemuusikana, millele kaasa laulda
     


 

Laulude tekstid on kirjutanud Viivi Luik, Ott Arder, Leelo Tungal, Mihkel Veske, Hendrik Visnapuu, Mats Traat, Ellen Niit ja anonüümseks jääv punt algajaid muusikuid 80-ndate Otsakoolist.

Laulavad Ott Lepland (5 laulu), Sandra Uusberg (2 laulu), Roman Dominic Elts (3 laulu) ja Elisabeth Sofia Leppik (3 laulu), Estonia Rahvusooperi poistekoor Hirvo Surva ja Jaanika Kuusiku juhatamisel (3 laulu).

Saateansambel: Raivo Tafenau (saksofonid, akordion), Ramuel Tafenau (löökpillid), Mihkel Mälgand (kontrabass), Urmas Lattikas (klahvpillid), Ain Agan (kitarr), Meelis Vind (klarnet, bassklarnet), Madis Metsamart (marimbafon, vibrafon, ksülofon jne).

Keelpillikvartett: Harry Traksmann (viiul), Olga Voronova (viiul), Laur Eensalu (vioola), Leho Karin (tšello).

Instrumentaalseadete autor: Tauno Aints.

Digigraafika: Mari Amor.

Helirezhissöör, plaadi salvestaja: Tanel Klesment.

Noodiraamatu pildid joonistavad Erasmus Ignatius Elts ja Peeter Paul Pajo.

Noodiraamatu ja plaadi väljaandja: ERP

Projekti toetab ka Kultuurkapital. Hoogu on eriti juurde vaja raamatu trüki ja plaadi salvestamise ning miksimise jaoks.
 

PS. Siiri on kõige muu hulgas ka imetabane kokk ja inspireeriv inimene. Istudes tema juures õhtusöögilauas, elades kaasa tema paljudele ettevõtmistele ja uutele ideedele on täiesti arusaadav, et tal ei jagu aega ja kannatlikkust suuremal hulgal muusika loomiseks. Kuid – kuulates neid laule on sellest ausalt öelda hirmus kahju.

PPS. Teksti kirjutas ja video filmis ja monteeris sõber Aet, mõlemas rollis täielik amatöör. Siirit palun nende vigades mitte süüdistada.

  • 119 backers
  • 7010€raised of 7000€ goal

Successful project

This project was funded on 14.Mar.2020

Related projects

New album "ööLooD" by Leana.island & Kulno Malva

  • 51%raised
  • 2560€pledged
  • 39 days to go

Release of a modern hardcore band debut album "Divine Triumph"

  • 4%raised
  • 30€pledged
  • 34 days to go