;

Hämmastav Radioaktiivne Asfaltmees. Koomiksi I osaПользователь  Kristian-Peter Vallikivi проект в категории Печать

"Hämmastav Radioaktiivne Asfaltmees. I osa" saab olema ansambli Estoner tulevase helikandja visuaalne saade.

Raskemuusikaansambel Estoner tegutseb aastast 2009 ja on tegutsemisaja jooksul välja andnud kolm täispikka albumit. Ansambel on korduvalt Euroopas ringreisidel käinud, tutvustades eesti keelt, kultuuri ja muusikat paljudes välisriikides (Prantsusmaa, Holland, Belgia, Saksamaa, Tšehhi, Sloveenia, Slovakkia, Poola, Leedu, Läti, Soome, Rootsi, Norra, Venemaa, Valgevene ja Ukraina). Aastal 2020 astus Estoner üles Euroopa suurimal show-case festivalil Eurosonic Noorderslag Hollandis. Aastatel 2023—2024 plaanib Estoner välja anda kaks EP-d, mõlemat saadab temaatikat laiendav koomiks.
 


 

Koomiksi esimese osa tegevus leiab aset alternatiivajaloolises Nõukogude Eestis, hilistel 70ndatel keset sügavat stagnatsiooniaega. "Hämmastava Radioaktiivse Asfaltmehe" lugu kulgeb tandemis Estoneri samanimelise helikandjaga, muutes need terviklikuks audiovisuaalseks teoseks. Loos figureerivad käsikäes kaks keskset ideed, millest esimene on läbi huumoriprisma rõhutada nõukogudeaegset argiabsurdi, sealhulgas nõukogude süsteemi hoolimatut suhtumist üksikisikusse, ja teine on modernistliku progressiusu hävitav mõju keskkonnale, mis on olnud ühtmoodi olemas nii kapitalistlikus Läänes kui ka Nõukogude Liidus.
 


 

Koomiksi visuaalse poole loob Eesti kunstnik Dora Grents, kes hetkel elab ja täiendab end Taanis, mainekas The Animation Workshopis, visuaalnarratiivi ning illustratsiooni erialal. Dora tööd on ilmunud kodumaistes väljaannetes Eesti Illustraatorid Vol.4 ja Ajuokse Zine. Lisaks on ta õpingute kõrvalt loonud illustratsioone Taani pedagoogikaajakirjale Pædagogisk Ekstrakt ja illustreerinud koomiksi Taani immigratsioonilaagreid kritiseerivas antoloogias "Kærshovedgård Stories" (ilmub 2023). Samuti tegutseb Dora animatsiooni vallas, ta on kirjutanud stsenaariumi, disaininud tegelaskujud ning loonud osalise storyboard'i 2023. aastal esilinastuvale lühifilmile "Beanboy".

Koomiksile "Hämmastav Radioaktiivne Asfaltmees. I osa." kirjutasid stsenaariumi Feministeeriumi kolumnist ja huvikaitsespetsialist ning Tallinna Tehnikakõrgkooli filosoofia õppejõud Elise Rohtmets ja Estoneri endine liige Anton Veeremets.
 


 

Kampaania eesmärk on koguda 1500 €, mis võimaldab meil lõpuni viia koomiksi kujundamise ning tasuda trükiteenuse eest. Sihi täitumisel saame koomiksi käesoleva aasta suvel avalikustada.

Juhul kui toetusi koguneb rohkem kui 1500 €, kasutame ülejääki Asfaltmehe II osa produktsiooniks.

Hooandjad saavad kingitused kätte pärast koomiksi avaldamist. Võtame kõigi hooandjatega ühendust ning olenevalt asukohast ja soovist anname kingitused kas käest kätte või saadame postiga. Kontserdipääsmete puhul võtame toetajatega ühendust kui ürituse välja kuulutame.
 


 

Suur kummardus kõikidele toetajatele!
 

Vaata lisaks:

Estoner
https://estoner.bandcamp.com
https://www.facebook.com/estonerband
https://www.instagram.com/the_true_estoner

Dora Grents
www.doragrents.com
https://www.instagram.com/doragrents
 

  • 52 поддержавших
  • 1925€собрано от запланированных 1500€

Успешный проект

Проект был поддержан 14.May.2023

Related projects

Издание романа «Медная лихорадка» на эстонском языке

  • 0%собрано
  • 0€поддержано
  • 56 дней осталось