;

Ray Bradbury raamatu "451˚ Fahrenheiti" eriväljaanneПользователь  Fahrenheit 451˚ raamatutuba проект в категории Печать

"Miks raamatuid vihatakse ja kardetakse? Nad näitavad poore elu näol. Head kirjanikud puudutavad sageli elu, keskpärased libistavad kiirustava käega sellest üle, halvad vägistavad ta ja jätavad kärbeste söödaks."

- Ray Bradbury "451˚ Fahrenheiti"
 

Raamatuid ei ole vaja põletada - piisab sellest, kui me ise eemaldume lugemisest, tõdeb Bradbury oma raamatus, mille järgi on nime saanud TYPA Trüki- ja Paberikunstikeskuse juures tegutsev raamatutuba 451˚ Fahrenheiti. Sellesse õhukesse, aga äärmiselt sisutihedasse ja kaasaegsesse raamatusse on imeliselt kontsentreeritud armastus elu, inimeste ja lugemise vastu.
 

Foto: Maris Savik
 

Kutsume teid hoogu andma, et Ray Bradbury "451˚ Fahrenheiti" ilmuks eesti keeles uuesti ja jõuaks võimalikult paljudeni. Meie eesmärk on selle raamatu kaudu toetada lugemist laiemas tähenduses. Viimati ilmus raamat eesti keeles 14 aastat tagasi ja raamatutoas tegutsemise kogemus näitab, et lugeda soovijaid on palju rohkem kui raamatuid.

Soovime vanameistri 100. sünniaastapäeva tähistamiseks välja anda ainulaadse versiooni sellest raamatust - ainult sada nummerdatud ja isikupärast eksemplari, millele iga omanik või kinkija saab ka ise käe külge panna, kui soovib. Sõna otseses mõttes. Lisaks sellele, et kampaaniat toetades saad ise võrratu ja omanäolise raamatu omanikuks, läheb osa toetusest selleks, et saaksime annetada eksemplari ka nendele raamatukogudele, kellel seda veel ei ole. Samuti tahame TYPA raamatutoana teha koostööd koolide, kirjandusõpetajate, lasteaedade, raamatukogudega - ikka selleks, et toetada armastust lugemise vastu.
 

Foto: Maris Savik
 

Kes me oleme? Oleme Tartu Aparaaditehases asuv ja TYPA juurde kuuluv hubane raamatutuba "Fahrenheit 451˚" Meie raamatutuba toimib tänu usinatele vabatahtlikele ja nende pühendumusele. Viime uuele ringile raamatuid, mis kellegi jaoks on väärtuse kaotanud, aga teisele võib olla aare.

Mis on meie eesmärk? Anda välja uus omanäoline trükk raamatust Ray Bradbury "451˚ Fahrenheiti" ja tõsta eestlaste teadlikkust selle maailma kirjandusklassikasse kuuluva raamatu osas. Raamat on valminud koostöös kirjastusega Hea Lugu ja igale eriväljaande eksemplarile valmivad kaaned Studio Tartuensise ja raamatutoa vabatahtlike abiga. Studio Tartuensis tegeleb juba aastaid vanade raamatute taaskasutamisega.

Miks just see raamat? Utoopiline tulevik, mida selles raamatus aastal 1953 kujutatakse, tundub päev-päevalt üha enam reaalsuseks muutuvat. Tegelikult see ongi kohal. Kuidas säilitada iseseisev mõtlemine, kui ekraanid murravad meie igapäevaellu järjekindlalt sisse ja mõjutavad meid rohkem kui arvame? Kuidas veenduda selles, et informatsioon, mis sulle ette söödetakse, on tõene? Miks inimesed järjest vähem üksteisest hoolivad või seda välja näitavad? Kuidas see kõik on seotud raamatutega ja lugemisega? See raamat tegeleb vastuste otsimisega nendele eluliselt olulistele küsimustele.
 


 

Kuidas saab toetada? Panustades meie projekti kuni 30 euroga on sul võimalik saada unikaalsete raamatu väljaandmise projekti jaoks valmistatud toodete omanikuks. Lisandub teadmine, et toetad paljude eestlaste lugemisharjumuse kasvamist. Andes hoogu 30 euro ja enamaga, saad endale ainulaadse eksemplari ja toetad meie eesmärki kinkida üks raamat nendele raamatukogudele, kellel seda veel ei ole. Samuti aitad kaasa Ray Bradbury 100. sünniaastapäeva-üritustele kogu aasta vältel Fahrenheit 451˚ raamatutoas, mis toetavad just laste ja noorte sõprust raamatutega.

Kingituse kättesaamise võimalused:

  • Pidulikul sündmusel pärast Hooandja kampaania edukat lõppu (kuupäev ja kellaaeg teatatakse kõigile toetajatele).
  • Raamatutoast 451° Fahrenheiti lahtiolekuaegadel kuni Ray Bradbury sünniaastapäevani (22.august) (kui ise Tartusse ei satu, võib järele saata sõbra-tuttava).
  • Postipakiga (saatmise eest tasub vastuvõtja).
     

Foto: Mana Kaasik
 

"Igaühest peab midagi järele jääma, kui ta sureb", ütles mu vanaisa. "Laps või raamat, maal või maja, tema enese tehtud müür või kingapaar. Või aed, mille ta on rajanud. Midagi, mida su käed on puudutanud, nii et su hingel oleks pärast sinu surma kuhugi minna, ja kui inimesed sinu kasvatatud puud või lille vaatavad, oled sa seal."

- Ray Bradbury "451˚ Fahrenheiti"
 

EESMÄRGID:

  • 3000 euro täitumisel anname välja sada unikaalset eksemplari Bradbury raamatust "451˚ Fahrenheiti"
  • 5000 euro täitumisel teeme Ray Bradbury 100. sünniaastapäeva auks Fahrenheitis aasta jooksul erinevaid lugemist ja raamatuarmastust toetavaid sündmusi.
     

Foto: Mana Kaasik

  • 167 поддержавших
  • 5333€собрано от запланированных 5000€

Успешный проект

Проект был поддержан 02.Feb.2020

Related projects

Издание романа «Медная лихорадка» на эстонском языке

  • 0%собрано
  • 0€поддержано
  • 56 дней осталось