;

Toeta raamatut "ISETUSE LOITS. Tee üle vibu"Пользователь  Enno Mots проект в категории Печать

Toetusprojekti rahad lähevad raamatu väljaandmise kulude katteks. Et poleks vääriti mõistmist: raamat ilmub igal juhul, vajadusel omafinantseeringuga. Mu süda ei rahuldu vähemaga, sest olen raamatut kirjutanud ja sättinud 2014. aastast alates. Nüüd on valmis. Muidugi kuulub ettevõtmise toetajatele mu siiras tänu.
 

Eestlase sõdalasjõud

Raamat on suuresti mõtisklus eestlusest ning sõdalasfilosoofiast. Ma olen need kombineerinud, proovides leida, mis imenõidus on nii pisikest rahvuskildu läbi aastatuhandete alles hoidnud, vaatamata meie peale langenud sõdade jadale. Eesti keeles ei ole sõdalastemaatikat eriti sügavalt käsitletud. Ses mõttes on raamat pigem midagi uut. Raamatul on teinegi kandev teema – see on vibulaskmine. Tuleb tõdeda, et ka sellest pole süva-analüüsina kontseptuaalset lähenemist eestikeelsena koostatud. Samas teevad just täna eesti vibulaskjad suurtegusid maailm areenil.

Raamatu kirjutamisel jõudsin veendumuseni, et vibud ühendavad rohkem, kui väline erisus arvata lubab. See tähelepanek on ülekantav paljudele teistelegi teemadele. Universaalsed põhimõtted ehitavad baasi, millele liidestuvad individuaalsed eripärad. Seda olen õppinud nägema. Raamatus katan vibulaskmise tehnilist poolt aga kaevun veelgi põhjalikumalt vibulaskja peas toimuvale.

Raamatu sihiks on sütitada huvi ja anda õpetust vaistulaskmiseks – et saata nool teele täpselt, kasutamata sihikut. Mis rolli kannavad selles isetus ja loits? Mida toidab paikne silm ja välisfookus? Mis on lümfi süda ja kuidas jõuda voogu? Mida annab protsessi teadvustus ning milles usaldada alateadvust? Lugedes saab neile ja paljudele teistele teemadele selgitust.
 


 

Kes ma olen ja kellele kirjutasin

Olen Enno Mõts. Sõdalase kutse ja vibulaskmine on saatnud mind kogu senise elutee. Selles on olnud hirmu, eneseületust, innustust, saavutusi, seiklusi ja kasvamist; selles on olnud raskust, hoolt, eneseavastamist ja enesearendust. Mul on vedanud sõprade ja perega. Olen nende üle õnnelik. Tuju hoiavad ka enda kaela võideldud mitmed Eesti meistritiitli medalid plokkvibuklassis.

See raamat pole kirjutatud kitsalt sõjameestele ega vibulaskjatele. Sõjakus on meis kõigis olemas, aga see ei tähenda vägivallatsemist. Meil on õigus – ehk lausa kohustus? – sõjakuseks, et kasvada täiskasvanuks, saada autonoomseks, täisväärtuslikuks kodanikuks, aga esmajoones ennast tundvaks ja teostavaks inimeseks, pere liikmeks. Meil kõigil on, mille eest võidelda, sestap tasub valdkonnast ka lugeda ja mõelda. Raamatus on Vibu Tee lihtsalt üks näitlik instrument. Lugeja võib selle asendada enda kutsumusega. Me kõik elame maailmas, milles valitseb taoismi filosoofias sõnastatud kord ja kaos. Iga inimene peab leidma selles tasakaalu ja harmoonilise tee, et järgida enda sihti. Sellistel teemadel mõtisklen ja annan selgitusi. Raamatus – usun – on suunist, et lugeja saaks indu oma eluteele.
 


 

Raamatu seis ja toetusraha kasutus

Raamat on valmis kirjutatud. Hetkel on võetud hinnapakkumine 200 raamatu trükkimiseks.

  • 2771€ - tasun 200 raamatu trükkimise ja Hooandja teenuste eest.
  • 3156€ - see summa võimaldab mul lisaks eelnevale tasuda raamatu kujunduse eest.
  • 4398€ - see summa võimaldab mul lisaks eelnevale tasuda kolmandiku raamatu toimetamiskuludest.
  • 5639€ - see summa võimaldab mul lisaks eelnevale tasuda kaks kolmandikku raamatu toimetamiskuludest.
  • 6880€ - see summa võimaldab mul tasuda raamatu välja andmise kogukulu ja Hooandja välja teenitud tasu.
     

Minu kodune toetus



 

  • 138 поддержавших
  • 8146€собрано от запланированных 6880€

Успешный проект

Проект был поддержан 31.Mar.2023

Related projects

Издание романа «Медная лихорадка» на эстонском языке

  • 3%собрано
  • 55€поддержано
  • 35 дней осталось