;

Mari Kalkuni "Stoonia lood" plaadi, vinüüli ja video väljaandmineПользователь  Mari Kalkun проект в категории Музыка


 

Mina olen Mari Kalkun, muusik ja laulja. Elan oma perega Võrumaal, kus sünnib ka suurem osa minu loomingust. Oma muusikaga olen rännanud ja andnud hulgaliselt kontserte paljudes maailma riikides Euroopas, Jaapanis ning Kanadas. Käin loomingus oma rada ja lähen sinna, kuhu laulud mind viivad. Sedapuhku olen teinud teoks pikka aega küpsenud mõtte – sukelduda eesti pärimuse vanemasse kihistusse, meie esivanemate müütilisse maailmapilti ning lennutada need oma muusikaliste tõlgenduste kaudu otse tänapäeva maailma ja probleemide tulipunkti. Tahtsin jõuda ürgsema kihistuseni esinevanemate pärandis, et siduda seda kõige sellega, mida praegu enda ümber toimumas näen. Juulis 2023 ilmub minu uus sooloalbum "Stoonia lood" (Stories of Stonia).
 


 

Kutsun Sind selle albumi toetamise kaudu kaasa rändama eepilistel kõlamaastikel, mis viivad triivima hoopis teistsugusesse aegruumi. Iga lugu sel plaadil on justkui miniteos, läbi põimunud helide ja aegade kihtidest. Samas olen salvestusprotsessis püüdnud säilitada võimalikult palju ehededust ja "esimesi teike". Albumi pealkiri "Stoonia lood" viitab müütilise omailma loomisele sõnas ja helis. Kuna minu jaoks muusikas alati olnud oluline ka pärimusliku materjali kaudu kõnelda ikkagi oma lugu, siis on nii mõnedki vanad laulud saanud uue tõlgenduse, oma vindi. Lisaks inspiratsioonile pärimusest, on albumile jõudnud vägagi kaasaegne eesti ja võro luule Jaan Kaplinski, Triinu Laane, Hasso Krulli, Leila Holtsi ja minu enda sulest. Ent kõiki laule ühendab huvi inimese ja looduse suhte vastu.
 


 

Viimased kaks aastat olen albumile kirjutanud laule, neid arranžeerinud ja salvestanud. Olen sellesse ettevõtmisse pannud palju aega, pühendumist, tööd, armastust. Lisaks on palju neid, kes on aidanud sel plaadil sündida. Plaadi kaasprodutsendiks on fantastiline briti muusik Sam Lee, kes koos minu ja helirežissöör Martin Kikasega meiega koos Tartus Ö Stuudios ühines ning aitas lauludel edasi kasvada ning neid mõtestada. Plaadil teevad kaasa mitmed säravad külalismuusikud, eesotsas Norra tuubavirtuoosi Daniel Herskedali või kontrabassivõlur Nathan Riki Thomsoniga (Soome/Austraalia). Külalisena teeb Teppo lõõtsal kaasa pärimusmuusik Tarmo Noormaa ning neid, kes aitasid helisid luua, on teisigi. Albumi masterdas Kaur Kenk, maagilise kujunduse loojaks on kunstnik Peeter Laurits.  Album ilmub nii digitaalselt kui ka CD ja vinüüli kujul. Albumi annab maailmas välja mainekas briti leibel Real World Records, Eestis annan albumi välja ise. Füüsilise albumi juures on laulusõnad ja täiendav info kõigi laulude kohta.
 

Foto: Ruudu Rahumaru. Hetk Tartust "Ö Stuudiost", koos produtsent Sam Lee'ga, kes lendas kohale Suurbritanniast.
 

Käesolevaga palungi Sinu abi albumi lennukaks väljaandmiseks! Sellega seonduvad kvaliteetselt trükitud CD ja vinüüli tiraažid Eestis ning professionaalselt valminud muusikavideo ja animatsioon. Kogutud toetust kasutan albumi produktsioonikulude katteks ning professionaalsete muusikavideote loomiseks. Laulule "Lend põhjataeva all" teeb suviselt hoogsa muusikavideo tunnustatud operaator Ants Tammik. Sügiseks on plaanis aga animatsioon laulule "Maaimä" koostöös andeka animafilmi režissööri Lucija Mrzljakiga. Olen kokku toonud ägeda meeskonna ja ootan juba väga, et Sinuga tulemust jagada! Nii tähtis on tunda selles pöörases maailmas, et Teie, kuulajad, sõbrad ja toetajad, olete seal kuskil olemas.

Eesmärgid

3800 eur – albumi trükkimine Eestis
5500 eur – albumi trükkimine Eestis ja ühe muusikavideo tootmine
7200 eur – albumi trükkimine Eestis ja kahe muusikavideo tootmine
 

Foto: Ruudu Rahumaru. Märts 2023, "Tõistmuudu" laulule muusikavideo filmimine Võrumaal

  • 217 поддержавших
  • 7585€собрано от запланированных 7200€

Успешный проект

Проект был поддержан 10.Jul.2023

Related projects

Музыкальный аудиоальбом. Стихи с Афона читает Олеся Балакирева.

  • 5%собрано
  • 180€поддержано
  • 48 дней осталось

Релиз дебютного альбома modern hardcore группы "Divine Triumph"

  • 4%собрано
  • 30€поддержано
  • 4 дней осталось