;

Lasteraamatu "Luna lood. Kivikuninga kuningriik" trükk+illustratsioonidПользователь  Tiiu Randmann-Mihkla проект в категории Печать

Tiiu Randmann-Mihkla - autor

Olen üdini loomeinimene- kunstnik, kunstiõpetaja, kunstiprojektide ja -näituste korraldaja, kunstiajaloo veebiraamatu autor, aga ka luule-, kunsti- ja lasteraamatu autor. Olen viimastel aastatel avastanud endas suure huvi kirjandusliku eneseväljenduse vastu.

Plaan on raamat trükikotta saata hiljemalt septembri lõpul. Tekstid on toimetatud, illustratsiioonid on teostamisel. Olenevalt trükikoja järjekorrast, võib Luna lugude esimest raamatut oodata oktoobri lõpul või novembri alguses. Olenevalt annetaja valitud auhinnast, saab selle kätte kas raamatu ilmudes või varem. Iga annetajaga võtan isiklikult ühendust ja lepin kokku auhinna kättesaamise. Kui projekt saab rohkem raha kui praeguste kulude katteks loodame koguda, saan lasta trükkida rohkem raamatuid.

Projektil on kirjas kaks eesmärki - trükk ja illustratsioonid. Piltidel on raamatus oluline roll, need täiendavad lugu, nende vaatamine arendab fantaasiat ning rikastab mõtte- ja tundemaailma. Trükikoda pakib loo kõvade kaante vahele ja annab võimaluse kvaliteetsele paberile trükituna raamatul kaua kesta.

"Luna lood. Kivikuninga kuningriik" on lugu, mida ma kutsun tõestisündinud muinasjutuks. Tegevuspaigaks olev aed on päriselt olemas, nagu ka viieaastane tüdruk Luna ja viimane kui üks tegelane raamatus. Kõik on aias põnev ja avastamisväärne, seda enam, et korraga on laps osaline putukate, lindude ja teiste aiaelanike tegemistes. Otse loomulikult oskavad kõik inimkeeli rääkida, ja nii imestab laps ainult esialgu, et rauast kass ja savist lind on täitsa elusad. Jutustuses on ootamatuid seiku, palju tegelasi ja rõõmsat suve. "Kivikuninga kuningriik" sobib hästi koolieelikutele ettelugemiseks, aga ka algklasside õpilastele. Seetõttu on raamatu oluliseks osaks illustratsioonid.

Tekstid toimetas Monika Undo ja kujundaja on Egon Erkmann. Raamat saab kaante vahele trükikojas Greif.

Rohkem infot Faecbookis: https://www.facebook.com/profile.php?id=100094455380337
 


 

Höije Rahu - illustraator

Mina olen Höije, olen 2 lapse ema, elukutselt fotograaf ja graafiline disainer. Pikalt on olnud minu väike salasoov illustreerida lasteraamatut. Ühel õigel päeval tegi Tiiu mulle just sellise pakkumise. Mõte illustreerida raamatut fotokollaažidega tundus natuke hulljulge, sest sellises stiilis töö on väga mahukas.

Olen järginud oma loomingus põhimõtet, et iga element teosel on füüsiliselt minu poolt leitud ja ülesse pildistatud. Luna Lood raamatu jaoks lubasin endale rohkem paindlikust ja vähesel määral kasutasin ka sõprade fotomaterjali.

Lapsepõlves meeldisid mulle väga raamatud, milles oli palju rikkaliku sisuga pilte, mida vaadates sai luua justkui uue loo. Sama tunnetuse võtsin kaasa Luna lugu illustreerides. Nii tulebki mul luua pilte, mis koosnevad kümnetest, kui mitte öelda sadadest, erinevatest elementidest. Olgu selleks siis rohukõrred, lilled, putukad, pilved, luiged ja merelained ning palju palju muud.

Loodan, et saan paljudele pakkuda avastamisrõõmu ning võimalust siseneda sinna fantastilisse maailma, kuhu on sattunud Luna.

Minu tegemistega saad hoida end kursis:
www.hoije.com
www.facebook.com/Hoijefineart
www.instagram.com/7teist/
 

Krista Kumberg - laste- ja noortekirjanduse spetsialist, kirjanik

"Väikese tüdruku fantaasia elustab vanaema aias asuvaid kujukesi ja isikustab linde-loomi-putukaid. Maailm lapse varvaste kõrgusel toimib põneva kooslusena. Tüdruku loodusetunnetust kirjeldab autor kui vahetut ja siirast osalemist endast väiksemate tegelaste elus, nende aitamist ja hoidmist. Mõte, et koduste seas väikeseks peetuna oled oma fantaasiamaailmas suur ja tark, kelle poole nii sõna tõsises mõttes, kui ka ülekantud tähenduses, alt üles vaadatakse, on igale lapsele rahuldustpakkuv. Luna osaleb keerukates sündmustekäikudes, olles ise tegelikult looja ja mängujuht. Autori jutustamislaad ja keelekasutus on ladus ja rikas. Sündmused ja seigad vahetuvad parajas tempos. Lugeja jõuab süveneda, aga samas jutt ei jää ka venima."
 


 

Eesmärgid

  1. 2500 eurot - trükikulud
  2. 5000 eurot - trükikulud + illustratsioonid
     

Tekstinäide
 

Piletikontroll

   „Ma panen sind siia korstna kõrvale katuseharjale, see on kõige parem koht iludusvõistluse jälgimiseks,“ teatas preili Meeri ja laskus aeglaselt vanaema-vanaisa maja katusele, kus tuttav Tuvi neid juba ees ootas.

   „Palun esita oma pilet!“ ütles savilind nõudlikul häälel.

   „Mis pilet? Mul ei ole piletit,“ vastas Luna üllatunult.

   „Kuidas ei ole piletit? Mina olen piletikontrolör ja pean piletit kontrollima,” tõstis Tuvi häält. „See on ennekuulmatu mõte, et parim rõdukoht peaks tasuta olema!“

   Luna oli nõutu ja tema silmadesse hakkasid pisarad valguma. Meeri Poppins oli ka kuhugi kadunud, nii ei saanud tema abile loota. 

   „Oh, palun mitte pisaraid! Sa rikud sedasi mu päeva ära!” ahastas lind ja tõstis tiivad näo ette.

   Luna püüdis nuttu tagasi hoida, aga see oli päris raske. Linnu ootamatu käitumine oli teda ehmatanud.

   Korraga kallutas Tuvi ennast lapse poole ja piilus teda tiivasulgede vahelt.

   „Kui sul piletit ei ole, siis midagi sul ju ikka on mulle anda?“ uuris lind.

   Luna otsis oma kleiditaskuid, aga just täna oli ta selga tõmmanud taskuteta kleidi. Nendes oleks ehk midagi leidunud, mida Tuvile pileti asemel pakkuda.

   Korraga tuli talle meelde juukseklamber, mis Mammu oli eelmisel päeval ostnud. See oli roosa ja sätendava tutiga, mis siis, et segu kraapimisest pisut värvi kaotanud.

   „Kas see kõlbaks pileti asemel?“ küsis Luna arglikult, tõmbas klambri juustest välja ja ulatas Tuvile.

   „Nojah, pole vigagi,“ pobises lind, krahmas lõksu noka vahele ja lennutas selle osava liigutusega endale pähe.

   „Tule, roni siia minu kõrvale korstna ääre peale. Siit näeb viiki veel paremini,“ kutsus Tuvi lahkelt ja tegi tüdrukule enda kõrvale ruumi.

  • 151 поддержавших
  • 5222€собрано от запланированных 5000€

Успешный проект

Проект был поддержан 24.Sep.2023

Related projects

Издание романа «Медная лихорадка» на эстонском языке

  • 3%собрано
  • 55€поддержано
  • 8 дней осталось