;

Kaasaegse fotokunsti kogumiku "starter-KIT" esimene väljaanneПользователь  Elo Vahtrik проект в категории Печать

Kertu Rannula ja Elo Vahtrik esitlevad "starter-KIT".

Esmakordselt eestis hakkab perioodiliselt ilmuma kaasaegse fotokunsti kogumik, et kaasajastada, laiendada ja teha kättesaadavamaks värske eesti fotokunst.

Igal aastal antakse 10 eriilmelisele kaamerakultuuriga tegelevale kunstnikule üks aktuaalne ent poeetiline teema. 2023 aasta teemaks on "vältides tühjust ehk avoid the void."  Fookuses on tegeleda fotoraamatu kui meediumiga ning uurida ja peegeldada fotograafiat digi- ja foto järgsel ajastul.

Lätis antakse juba 12 aastat välja fotole keskendunud publikatsiooni "Latvian Photography". Eestis selline iga-aastane, kollektiivse kaasaegse fotokunsti publikatsiooni avaldamise tava puudub. "starter-KIT" publikatsioon oleks meie teada taasiseseisvunud Eesti (foto)kunstiajaloos esmakordne sündmus.

"starter-KIT" nagu ka nimigi viitab, on värske fotokunsti vahendaja. Publikatsiooni eesmärk on kajastada järgnevate aastate jooksul kaasaja ilu ja valu ning rõhuda väljendus- ning kujutusviiside paljususele.

Publikatsioon on loetav nii eesti kui inglise keeles. Esimest kunstnike valikut iseloomustab suhestumine digitaalse keskkonnaga. Osalevad kunstnikud: Irma Holm, Magnus Harjak, Anna Tamm, Andra Rahe, Kristina Kuzemko, Annabel Tanila, Johanna Reinvald, Enriko Kroon, Laura Tursk, Stina Isabel Gavrilin.

Graafiline disain: Emma Reim ja Kertu Klementi

Aitäh
xoxo

Kertu & Elo

Related projects

Издание романа «Медная лихорадка» на эстонском языке

  • 3%собрано
  • 55€поддержано
  • 26 дней осталось