;

The Secret Folk Dancer (Salajane Rahvatantsija) mängufilmПользователь  The Secret Folk Dancer OÜ проект в категории Кино и фотография


 

Mina olen Teele Dunkley, Inglismaal elav ja tegutsev Eesti filmirežissöör. Olen filmi The Secret Folk Dancer režissöör ja kaasstsenarist. Eestis on ilmselt kõige tuntum minu 11 aastat tagasi tehtud muusikavideo Vihma Loits vokaalansamblile Greip https://www.youtube.com/watch?v=BNHZce1TCa8

Meie kaameratööd teeb Jako Krull kelle kõige tuntumaks projektiks oli mängufilm Kratt, kus ta oli peaoperaator.
 

MAAILMA ESIMENE RAHVATANTSU MÄNGUFILM

Valmimas on maailma esimene film mille läbivaks teemaks on Eesti rahvatants! Tänu koostööle kogenud Suurbritannia produtsentidega on meie eesmärk viia film ka maailma publiku ette.

Selles filmis on vahvad tegelaskujud keda mängiva tuntud näitlejad ja lisaks Eesti rahvatantsule saab näha ka teisi tantsustiile ja isegi rulasõitu. On ka südamlikke hetki, huumorit ja üllatavaid seiku.

Kuigi filmi keskmes on Eesti tants, on selle filmi teemad universaalsed. Soov luua sidet oma juurte ja vanematega, truu olemine sellele, kes sa oled, olenemata sellest, mida teised sinust arvavad, on meie kõigi ühisjooned peategelase Reinuga.
 


 

PANE ÕLG ALLA JA ANNA HOOGU JUURDE!

Meie meeskond tegi esimese rahakogumise rahvusvaheliselt, kus saime kokku osad vajaminevad summad ja projekti toetati 13 erinevast riigist. Projekti vastu on olnud huvi nii Suurbritannia, Kanada kui ka Eesti meedias.

Nüüd on aeg, et Eesti rahvatantsu kogukond ütleks: "JAH! Meile on tähtis, et keegi meisse usub ja rahvatantsust filmi teeb. Aitan kaasa, et saaks veel puuduvad summad kenasti kokku."

Me teeme juuli viimasel nädalal Eestis filmist piloot stseenid kus on näha Eesti rahvatantsu, elu ja ilusat loodust. Kuna Eestist siiski palju maailmas ei teata, on see film võimalus meie kultuuri maailmas laiemalt näidata. Meie Inglismaa poolsed kogenud produtsendid viivad suvel filmitud stseenid rahvusvaheliste filmi rahastajate jutule, kust loodame saada filmi tegemiseks ülejäänud eelarve. Mida parema näite saame suvel tehtud, seda suurem on ka filmi rahastajate huvi ülejäänud projekti toetada.
 


 

REINU LUGU JA RAHVATANTS TEMA ELUS

Üheksa-aastane Rein elab koos ema ja isaga kaunis maakodus, mis asub keset metsi. Vanemad tantsivad kohalikus rahvatantsurühmas. Filmi alguses sõidab perekond läbi Eesti Pärnumaal toimuvale Pere Rahvatantsufestivalile, et esineda seal koos rahvatantsurühmaga ja suhelda sõpradega. Pereisa tööplaanid muutuvad dramaatiliselt, mille tulemusena on perekond sunnitud kolima Londonisse, kus väikese Reinu elu muutub elust Eestis väga erinevaks.

Kui 17-aastane Rein avastab Londonis harjutava Eesti rahvatantsijate rühma, ühineb ta nendega salaja, teades, et tema lahedad rulasõbrad ei kiida seda hobi ja uut tantsusõprade kogukonda heaks. Reinu isa on eestlane ja ema filipiino ning see, mis saab alguse Reinu lihtsast soovist tantsida ja isa kultuuriga ühendust saada, muutub väga kiiresti topelteluks, mida on väga keeruline elada.

Üha rohkem end Eesti rahvatantsurühmaga sidudes kasvab surve koolis ja kohvikus, kus ta töötab. Kuna pikaajaline sõprus rulasõpradega hakkab lagunema, on Reinu topeltelu ohus. Samas mõjutab Reinu emotsionaalset seisundit 18-aastaseks saamisel ka kauge suhe aastaringselt kuude kaupa eemal viibiva isaga. Aja jaotamine igapäevaelu ja salajase rahvatantsu vahel muutub keeruliseks. Kuidas noor teismeline oma vanade sõprade ja taas süttinud tantsuarmastuse vahel valib?
 

MEESKOND
 


 

VÄGA TORE! TAHAKS JUBA FILMI NÄHA!

The Secret Folk Dancer valmib aastatel 2023 ja 2024 Eestis ja Suurbritannias. Loodame, et Eesti ja sealt edasi maailma kinodesse jõuab film 2025 aastal millal on ka järgmine Üldtantsupidu.
 


 

IGA PANUSTUS AITAB KAASA!

  1. Kui saame kokku 3200 eurot: saame kaetud enamuse toitlustus kulust rahvatantsijatele ja meeskonnale kes tulevad Pere Rahvatantsufestivali stseenidel kaheks päevaks kaasa lööma.
  2. Kui saame kokku 6700 eurot: Saame kaetud kõigi nelja võttepäevade toidukulud ja sinna juurde rahvamuusikute stuudio kulud kes loovad filmi jaoks originaal muusikat ning summa aitab kaasa meeskonna majutus ja transpordikulude katmisel.
  3. Kui saame kokku 12000 eurot: Saame kokku KÕIK  toidu, transpordi, muusikute, majutuskulud, saame palgata juurde mõned väga kogenud meeskonna liikmed ja sealt peaks jääma ka väike summa palgaks režissöörile ja produtsendile, kes on juba kuid suure kire ja pühendusega projekti kallal tööd teinud ning teevad väga pikalt edasi.

Oleme tänulikud sinu huvi eest ja täname südamest, et aitad seda saavutada. Sinu panusel on jääv mõju nii tegijatele ja näitlejatele, eestlastele kui ka kõigile, kes seda filmi kinos vaatavad! Loodame, et seda filmi vaadatakse veel mitmeid aastaid ja sa saad uhkusega öelda, et aitasid seda ellu viia! Loodame, et film jõuab kinodesse 2025 aasta suvel. Hoiame sind kindlasti vahepeal kõigega kursis.
 

Storyboard? Mis see on?

Storyboard on režisööri ja kunstniku koostöös valminud joonistused mis seletavad filmi kontseptsiooni, et näitlejatel ja kaamera meeskonnal oleks lihtsalt ette kujutada, mida filmis soovitakse näha. Rulasõidu stseenide puhul on see näiteks nii:
 


 

Kas nägid, et iga panuse eest istutame ka puu?!

Kingitused jõuavad kõigi toetajateni virtuaalselt või postiga.
 

  • 281 поддержавших
  • 12021€собрано от запланированных 12000€

Успешный проект

Проект был поддержан 31.Aug.2023