;

Ansambli RÜÜT plaadi "Kiriküüt" ja vinüüli "Lendas meie kopelisse" väljaandmineПользователь  Ansambel Rüüt проект в категории Музыка

Head hooandjad ja muusikafännid!

Oleme juba mitu aastat küpsetanud ideed tuua välja uue muusika ja uue hingamisega album "Kiriküüt", mille looming on inspireeritud ümbritsevast, loodusest ja pärimusest. Samal ajal on valminud koostöös produtsendi ja muusikuga Sander Mölder lühialbum "Lendas meie kopelisse". Nüüd soovimegi sügisel mõlemad füüsilises vormis kuulajateni tuua! Vajame teie toetust ning hoogu, et albumid saaksid täiustatud ning valmis. Kui hoogu saab rohkem, siis saame ka teoks teha meie teised unistused - muusikavideod!

"Kiriküüt": Ansambel seab uue albumiga "Kiriküüt" oma loomingulise suuna fookusesse nii eesti pärimusmuusika salvedest leitud linnu- ja loodushäälte jäljenduste tõlgendamise kui ka meie endi leitud hääled loodusest sellest võimsast ühisest inspiratsiooniallikast ja toorainest, mis seob meid meie eelkäijatega.
 

Foto "Kiriküüdi" sessioonilt. Toreda momendi tabas suurepärane Madis Reimund:


 

"Lendas meie kopelisse": meie koostöö Sander Mölderiga sai alguse Eesti Kontserdi korraldatud öökontserdilt 2022. detsembris. "Lendas meie kopelisse" lühialbum toob kuulajateni koos loodud loomingu, mille läbivaks teemaks on ühine lemmik - linnud. "Selle koostöö puhul köitis mind suures plaanis kaks asja: lisaks linnulaulu anatoomiale, selle väikestele variatsioonidele, peaaegu, aga mitte päris korduvatele motiividele, ka loomulikult RÜÜTi väga eriomane kõla: ühekssulavad vokaalid ja põnev instrumentide segu," rääkis Sander Mölder. "Veel on ju teaduslikult tõestatud, et linnulaulu kuulmisest läheb inimestel tuju paremaks, paraneb vaimne heaolu. Nii, et absoluutselt – rohkem linnulaulu muusikasse!" Me oleme absoluutselt nõus!
 

Müstiline öökontsert Eesti Kontserdis koos imelise Sander Mölderiga. Momendi tabas Gunnar Laak:


 

Kes veel meist ehk RÜÜTist palju ei tea, siis meie muusika võlu peitub mitmekülgses ja otsingurikkas lähenemises eesti pärimusmuusikale. See toetub küll pärimusele, kuid liigutab end juba tänapäevase maailma mitmekesisuses. Nõnda sünnivad regilauludele ja vanadele pillilugude töötlused ja omalooming. Meie repertuaaris leiab mõjutusi ka teiste rahvaste muusikast. Ansambli liikmed on Maarja Soomre (vokaal, meloodika, kannel), Maili Metssalu (vokaal, viiul), Jaan-Eerik Aardam (vokaal, kitarr) ja Juhan Uppin (vokaal, eesti lõõtspill, kannel).

Teine stuudioalbum "Kadakad" ilmus 2017. aastal. Sellega kandideerisime kolmele Etnokulbi auhinnale – parim lugu ("Ilus ole"), parim album ("Kadakad") ja parim artist. Paljud meie lood on olnud inspiratsiooniks kaunitele rahvatantsuansamblite tantsudele. Uus ja uudne kogemus oli, kui samalt albumilt lugu "Mina ja meri" esitati sel aastal laulupeol neidude kooride poolt. See oli võimas tunne! Kolmas stuudioalbum "Kiriküüt" ilmub oktoobri alguses ning plaanime seda esitleda ka tuuriga oktoobris/novembris. 
 

Hetk laulu- ja tantsupeo melust:


 

Teie toetatud kingitused saame hakata teieni toimetama oktoobri algusest - täpsemalt saame juba kokku leppida.

Lugude nimekirjad:

"Kiriküüt"

  1. Toonetuuled
  2. Kiriküüt
  3. Kadrile
  4. Jännupoig
  5. Poissmehe polka
  6. Valtsike
  7. Õiepuu
  8. Kukumama
  9. Neiud mängivad mäella
  10. Õitsi

Kaanekujundus: Jürgen Volmer, Piret Parrest


 

"Lendas meie kopelisse"

  1. Kandlemägi
  2. Juba linnukesed
  3. Lenda-lenda
  4. Kuulen ma laande
  5. Loomine

Kaanekujundus: foto Mick Pedaja, illustratsioon ja kujundus Merike Tamm


 

Kuula meid:
https://linktr.ee/ryyt

Eesmärgid

  1. 5000 eurot – "Kiriküüdi" CD kulude katmine ja vinüüli "Lendas meie kopelisse" tootmine
  2. 6500 eurot – "Kiriküüdi" CD kulude katmine ja vinüüli "Lendas meie kopelisse" tootmine ja muusikavideo tegemine
  3. 8000 eurot – "Kiriküüdi" CD kulude katmine ja vinüüli "Lendas meie kopelisse" tootmine ning kahe muusikavideo tegemine
     

Üks väga võimas hetk 2022. aasta suvest Rudolstadtist, kus toimus EBU Folk Music Festival. Foto autor Michael Pohl:

  • 159 поддержавших
  • 5227€собрано от запланированных 5000€

Успешный проект

Проект был поддержан 20.Sep.2023

Related projects

Музыкальный аудиоальбом. Стихи с Афона читает Олеся Балакирева.

  • 5%собрано
  • 180€поддержано
  • 48 дней осталось

Релиз дебютного альбома modern hardcore группы "Divine Triumph"

  • 4%собрано
  • 30€поддержано
  • 4 дней осталось