Toeta Eesti osalemist toiduolümpialKasutaja  Kätlin Hundimägi projekt kategoorias Sündmus

Bocuse d'Or on maailma kõige prestiižikam kokakunstivõistlus, mille kutsus 1987. aastal ellu maailmakuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist, otsustas Paul Bocuse korraldada meelelahutusliku vaatemängu, mille fookuses oleks kokakunst ja tippkokkade meisterlikkus.

Eesti on Bocuse d'Oril osalenud juba kümme aastat ning seda Eesti toidukultuuri suurkuju Dimitri Demjanovi eestvedamisel. Selle aasta septembris võõrustab Tallinn esmakordselt Bocuse d'Ori Euroopa valikvooru, kus selguvad üksteist parimat kokka, kes pääsevad 2021. aastal Lyonis toimuvasse finaali. Dimitri Demjanovi sõnul toob kevadel peetav suursündmus Tallinnasse tuhandeid toiduentusiaste, ajakirjanikke ning valdkonna tippspetsialiste kõikjalt maailmast. "See on Eesti võimalus murda end rahvusvahelisele gastronoomia kaardile!" lisab ta.
 


 

Teiste seas asub võistlustulle Eesti esindaja Artur Kazaritski.

Artur on lapsepõlvekodust Sillamäel leidnud tee maailma parimate hulka kuuluvasse restorani Geranium Kopenhaagenis. Seal töötab ta tippkoka Rasmus Kofeod käe all, kes võitis Bocuse d'Or kulla 2011. aastal.

Tema eesmärk on lõpetada poodiumil ning viia Eesti toidukultuur uhkusega maailma gastronoomia kaardile. "Maailma tuntuim kulinaariavõistlus Bocuse d'Or on minu jaoks ideaalne võimalus näidata oma oskusi, võrrelda end maailma parimate kokkadega ning esindada Eestit parimal võimalikul viisil ja esitleda meie esmaklassilist toorainet ja õitsvat toidukultuuri," ütleb Artur.

Selle saavutamiseks ei piisa aga ainult parim olemisest, vaid vaja on ka parimat tehnikat ning tingimusi. Selle tagamise jaoks vajame Sinu abi! Osa kogutud summast läheb Arturi treeningute heaks, et talle tagada piisavalt kvaliteetset toorainet harjutamiseks. Ülejäänud toetuse eest valmistatakse võistluskandik, millel Artur oma võistlustööd kohtunikele esitleb.

"Ma töötan kõrvuti tõeliste meistritega, kes aitavad mul luua midagi unikaalset. Sinu toetusega on meil võimalus üheskoos eesmärk saavutada ja viia Eesti maailma gastronoomia kaardile!" lisab Artur.

Suur tänu juba ette! Võtame kõigi toetajatega ühendust pärast projekti lõppu.