;

Lasteraamat "Mustikas ja maruline jooks"Пользователь  Marge Pärnits проект в категории Печать

Tere!

Meie oleme Marge Pärnits ja Anna Ryazanova. Meid ühendab see, et oleme õppinud ja kasvanud kunstnikeks ja ka see, et meil on koerad. Võib-olla poleks me kunagi kohtunud, kui maailma poliitiline olukord poleks ühte meist paisanud ootamatult kodust eemale. Ukraina suuruselt teisest linnast Eesti suuruselt teise linna. Harkivist Tartusse.
 


 

Niisiis me kohtusime ja avastasime, et kahepeale kokku on meil olemas raamatu idee, oskus maalida, karbike värve, peotäis pintsleid ja pakk paberit. Marge pani alustuseks paika teksti, Anna luges tõlkeprogrammi abiga eestikeelsed sõnad üle ja ütles, et on valmis esimese proovipildi tegemiseks. Pilt ise sai selline:
 


 

Ilus, eks? Helge ja jooksuhimust pakatav.
 

MIS RAAMAT SELLEST SIIS SAAB?

Võib-olla oled juba sattunud lugema lasteraamatut "Must kass ja Mustikas", mis sündis mõne aja eest hooandjate abiga? See on lühike lugu ühest mustast kassist, kellele meeldib öö, pimedus ja öine uitamine, ning väikesest mustast kutsikast, kelle nimi on Mustikas. Järgmise loo toimumise ajaks on kutsikast saanud suur koer ning jutt ise räägib sellest, miks Mustikas mõnikord ära jookseb ja kuidas ta koju tagasi jõuab. Raamatu nimeks saab "Mustikas ja maruline jooks" ning just sellesama jooksuraamatu jaoks me Hooandjas toetust kogumegi.

Me mõtlesime jooksuraamatuga toimetada alljärgnevalt:

  • Kui me kogume kokku 4650 eurot, teeme kena kuhja eestikeelseid raamatuid.
  • Kui me kogume kokku 6500 eurot, teeme kuhja eestikeelseid ja teise kuhja ukrainakeelseid raamatuid.

Kui meil õnnestub piisavalt suur summa kokku koguda (mis teie kõigi abiga vaieldamatult õnnestub!) ja raamatud sünnivad kahes keeles, on igal hooandjal võimalik valida, kas ta tahab saada ainult eestikeelseid raamatuid või poetame pakki ka ukrainakeelse Mustika loo. Kindlasti on igal hooandjal raamatu valmimise ajaks juba üks, kaks või koguni mitu tuttavat Eestisse kolinud Ukraina last, keda sellega rõõmustada. Ülejäänud ukrainakeelsed raamatud jõuavad Eestisse elama tulnud Ukraina lasteni Tartus toimetava Ukraina kogukonna eestvedajate abiga.

Esimesed toetajad on juba olemas, sest raamatu kirjutamisele paneb õla alla Tartu Kultuurkapital ning tõlkimist ukraina keelde toetab Tartu linn projekti Kirjanduslinn Tartu raames. Jäänud on vaid õige pisut takka lükata ning seepärast jäämegi innuga teie kõigi toetust ootama!
 

PS! Videos räägib Mustikas teile oma versiooni sellest, miks lahtised uksed on ahvatlevad ja mis lõhn on tõelisel vabadusel.

  • 223 поддержавших
  • 6565€собрано от запланированных 6500€

Успешный проект

Проект был поддержан 12.Jun.2022

Related projects

Издание романа «Медная лихорадка» на эстонском языке

  • 3%собрано
  • 55€поддержано
  • 28 дней осталось